Motiverende Tale: Så meget mere end ord

Handicap Sports Ambassadør

Jeg har været en professionel taler i et årti nu. Jeg er kommet langt fra de stammende, staccato, smertefuldt nervøse samtaler, hvor jeg ville lære mit script af rote (med backup prompt kort på bordet bare i tilfælde) og den eneste del jeg så frem til var ordene; «Mange tak, godnat». Som med livet lærte jeg af mine fejl.

Jeg har været meget heldig at tale med stort set alle publikum tænkelige rundt om i verden; fra eftermiddags taler i kongelige paladser og grundskoleforsamlinger, til forretningsførere i FTSE 100 virksomheder og keynote talende til konferencer af tusind eller flere mennesker.

I de tidlige dage kæmpede jeg med, hvordan jeg ville beskrive mig selv som en højttaler. Jeg har aldrig følt mig komfortabel at blive omtalt som en «motiverende» eller «inspirerende» højttaler; visioner af højttalere — forbi opmuntrende publikum til at stå op, høj fem hinanden råbe «Jeg er den bedste», forfulgte mig fra en tid, jeg var den, der sad på den anden side af kløften. Jeg betragter mig selv som en historiefortæller. Hvorvidt målgrupper er inspireret eller motiveret af min historie afhænger af, hvad de vælger at tage ud af det.

Uanset om jeg taler til en privat middag eller en tusind konference, forbliver min historie den samme, men i årenes løb har jeg lært hvordan og hvornår man skal løfte og understrege forskellige temaer inden for det; modstandsdygtighed, overvinde modgang og hvordan vi styrer forandring, alle påvirker målgrupper på forskellige måder. En tale skal have et hjerteslag og en rytme. Som professionel taler, dette i en erhvervet færdighed og en som bliver intuitiv. Publikum har et valg; de kan simpelthen læne sig tilbage og lytte til et andet menneske fortælle deres historie; 30 minutters underholdning uden krav fra deres side om at engagere andre end at åbne deres ører. Andre kan vælge at engagere sig. For dem vil elementer i en historie genoplive mere dybtgående og kan berøre aspekter af deres eget liv, for eksempel sundhed, familie eller arbejde. For disse mennesker vil de føle en følelse af forbindelse til en historie, der kan inspirere eller motivere dem til at klare en eksisterende udfordring i deres liv. På trods af at det er ubehageligt med monikeren at fortælle dig, at du har «inspireret», er det en af ​​de mest specielle ting, som et menneske kan få at vide. Det fremhæver den kraft en højttaler har som kommunikator, plus det får dig til at føle sig godt også.

Men med den magt kommer ansvar. Efter at have fået det privilegium at tale med en gruppe mennesker, der har deres uddelte opmærksomhed, er det et ansvar. Og hvert talende engagement bringer det til et nyt ansvar for ikke blot at fortolke og opfylde klientens korte, men for at sikre, at hvert medlem af publikum får mulighed for at tage noget positivt ud af erfaringen, hvis de vælger det.

Når jeg er på scenen og fortæller min historie, er det en meget personlig præstation. I hver forestilling giver jeg lidt af mig selv. Jeg forlader ofte scenen følelsesmæssigt udmattet. Det kan virke melodramatisk for nogen, der kun har arbejde, at tale i 30 minutter, men jeg tror, det er præcis det, at give et stykke af dig selv, hvilket gør en højttaler virkelig professionel. Jeg er kommet langt fra at lære mine linjer af rote. Nu når jeg taler, er hvert ord der af en grund, enhver intonation og pause, nøje overvejet, selv når freestyling! Jeg har lært at tage mit publikum på en rejse, en rejse, der kan få dem til at grine og græde, men forhåbentlig kommer de til enden med et fornyet perspektiv på deres liv.

Jeg kan ikke bekalde nogen forståelse for gruppesykologi, men som en ensom figur på et stadium med et publikum foran dig, ser på dig og lytter til hvert eneste ord, er der en ubestridelig energi. På scenen er det interessant at se mine publikums ansigter som vigtige budskaber i min historie resonere; en ufrivillig nøgle af hovedet eller et smil, giv mig live feedback om succesen (eller på anden måde) af min snak.

Og det er netop af denne grund, at jeg mener, at jeg har et ansvar for at undgå at bruge min snak med at bruge billige throw-away motiverende straplines. «Alt er muligt, hvis du tænker på det» er et eksempel. Det er åbenlyst usandt, faktisk vil jeg gå videre, jeg synes, det er uansvarligt for en professionel taler at sige sådanne ting. Men ikke kun det, hvis kunder og publikum fortsætter med at høre andet end disse vakuøse klichéer, undergraver det i sidste ende disse historier med en ægte dybde og en fortælling. På alle måder opfordre dit publikum til at drømme. Med alle midler opfordre dem til at have håb. På alle måder hjælpe dem med at løfte deres seværdigheder ud over deres komfortzone. Men at fortælle nogen, at de kan gøre noget, hvis de tænker på det, er at sætte dem op for at mislykkes. En langt mere kraftfuld, varig og praktisk ting, som en højttaler kan gøre gennem deres snak, selvom det kun i 30 minutter er at give folk tilladelse, måske for første gang, at undslippe deres komfortzone. For nogle er det usandsynligt, at lytte til en handicappet fyr, der fortæller sine sejladseventyr, vil føre til nogen forandring i deres liv. Andre vil forlade fizzing med ideer.

Jeg vil opfordre alle, der søger at ansætte en taler for at søge efter fortællingen. Hvad er tråden, der løber gennem denne højttalers liv? Hvad er parallellerne i deres historie, der kan relateres til taletildelingen? Husk, at flere kan lære af en persons fejl end deres succeser, så længe disse fejl ikke var at forsøge at lykkes.

Offentlige taler er mere end ord. Det er et håndværk, der skal læres at gøre det godt, at forbinde med et publikum og opfylde klientens kort. Det kommer med ansvar og bør gennemføres på den forståelse. Højttalere kommer og går, deres stigning og falder i popularitet, ofte afspejler deres offentlige profil. Story tellers er her for slutspillet.

Похожие статьи

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
All About Martial Arts